Descens de barrancs i descoberta del Romànic

a la Vall de Lord – El Solsonès

 

El paisatge de la Vall de Lord ofereix una gran diversitat de racons, que degut a les seves característiques orogràfiques, formen profunds barrancs i torrents. Alguns d’ells amb extensos cursos d’aigual i d’altres amb escarpades parets verticals que posen a prova la tècnica dels esportistes més agosarats. Destaquen, entre d’altres, el Torrent dels Forats a la Serra de Pratformiu, el Barranc de Coll de Port al nord del municipi de la Coma, el Torrent de l’Adou a la Serra de Busa i diferents trams del riu Aigua de Valls i el Pont Quebradís al límit nord del municipi de Guixers.

Descens de barrancs – “Torrent del Coll de Port”

Descens a les faldes de l’estació d’esquí de Port del Comte. Es tracta d’un descens d’iniciació que sorprèn als participants per la seva bellesa. Ben format i excavat en calcari, t’obligarà a progressar per ressalts, utilitzant diferents tècniques de progressió, desgrimpades i ràpels de fins a 14 metres d’alçada, amenitzats tots ells amb petites cascades d’aigua que acostumen a portar aigua totes les èpoques de l’any.

Llocs d’interès de la ruta:

– Dinar al Restaurant Monegal: Ofereix plats senzills elaborats amb productes de qualitat, i sempre que és possible Ecològics i de Proximitat, locals de la Vall o de la comarca. Cuina neta, tant de les característiques del producte com del procés d’elaboració.

– Visita a l’Església parroquial de Sant Llorenç de Morunys (Declarada bé cultural d’interès nacional). Data del segle XI. L’absis central guarda en la seva part interior restes de pintures murals de finals del segle XIII i principis del XIV que reflecteixen escenes de la vida i martiri de Sant Llorenç. L’altar major és d’estil barroc, construït el segle XVIII per Francesc Morató. La joia principal d’aquesta església és el xorigueresc altar dedicat a la Mare de Déu dels Colls, un verdader tresor artístic. També a la dreta de la nau central hi ha un important orgue el qual ha estat restaurat darrerament. En un altar lateral conegut com l’altar de l’Esperit Sant, es conserva un notable retaule gòtic de l’Esperit Sant pintat per en Lluís Borrassà el 1419.

8h – Sortida des de Barcelona – Plaça Catalunya (Hard Rock Cafe).

9.45h –  Arribada a La Coma – Vall de Lord – El Solsonès.

9.50h – Equipament de seguretat.

10.10h –  Aproximació al barranc (20’).

10.30h – Inici del descens.

13.30h – Finalització del Barranc.

13.45h – Dinar al Restaurant Monegal de Sant Llorenç de Morunys.

15h – Visita a l’església Romànica de Sant Llorenç de Morunys, l’església romànica de Santa Creu dels Ollers i l’ermita romànica de Sant Serni del Grau.

17h – Tornada a Barcelona.

18.30h – Arridada a Barcelona – Plaça Catalunya (Hard Rock Cafe).

Banyador i calçat esportiu adherent i què es pugui mullar (no s’acceptaran xancles), cal portar roba i calçat de recanvi i tovallola.

– 2 Tècnics especialistes per cada 12 participants

– 1 Guia cultural

– Per participant adult: 145€

– Per participant de fins a 16 anys: 130,50€

El preu també inclou:

– Cessió de neoprè, escarpins, guants, casc, arnés, bagues d’ancoratges i material d’assegurament i seguretat

– Viatge d’anada i tornada des de Barcelona i aproximacions locals

– RCO contractada amb la companyia FIATC

– Assegurança d’accidents contractada amb la companyia Mútua General

Observacions:

– Activitat no recomana per persones amb problemes articulars i què pateixin de vertigen

– Abans d’iniciar l’activitat caldrà treure’s els anells, polseres, rellotges i d’altres elements que es puguin enganxar

– En tot moment, caldrà atendre i respectar les indicacions dels nostres Tècnics especialistes

– Al llarg del desenvolupament de l’activitat, serà del tot necessari respectar l’entorn natural

– Els menors d’edat (a partir dels 12 anys) hauran d’anar acompanyats d’un adult

Durada: Entre 2,5 i 3,5 hores

Dificultat: Grau 3

Alitud punt inicial: 1252 m.

Desnivell fins al punt final: 99 m.

Distancia del recorregut: 400m.

Rapels: 7 d’entre 6 i 14 m d’alçada.

Fotogalería:

Amb el suport i la col·laboració de: